Daling van omzet in Payroll branche

Vereniging Payroll OndernemingenAfgelopen vrijdag kwam de brancheorganisatie VPO met een update over de omzet in de payrollsector. De Vereniging Payroll Ondernemingen heeft in de eerste zes maanden van 2012 een omzet daling waargenomen. Een daling van maar liefst 6% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar 2011. Een verklaring van deze daling wordt gezocht in het mindere economische klimaat in Nederland. Ondanks de minimale economische groei blijven bedrijven voorzichtig in het aannemen van personeel. De focus blijft sterk op een reductie van de kosten en deze zo laag mogelijk te houden.

Payrolling is een reactie op de toegenomen complexiteit en intensiteit van het werkgeverschap. Door een Payroll constructie aan te gaan kunnen de werkgevers de financiële risico’s en de regeldruk beperken. Ook de administratieve lasten worden sterk gereduceerd. De verwachting was dan ook dat steeds meer bedrijven voor deze Payroll constructie kiezen. En dan toch deze daling ten opzichte van het voorgaande jaar.
De Payroll contracten worden volgens de VPO vaak voor langere tijd afgesloten. Daarom is het ook niet zo verwonderlijk dat in deze periode een krimp wordt geconstateerd bij payrolling.