Elektronische Facturatie

Elektronische FacturatieMet inzet van elektronische ondersteuning ten aanzien van de verwerking van de werkuren kun je via een beveiligde internetapplicatie, de accorderen van uren van uw medewerkers, vast of flexibel digitaal faciliteren. Een internet applicatie ondersteunt het invoeren van gewerkte uren door de medewerker, het accorderen van de gewerkte uren door en het opvolgen door u als werkgever. Factuurbedragen zijn per werkbriefje te allen tijde bekend bij u als opdrachtgever.
Daarnaast heeft het financieel management van uw onderneming of u als zelfstandige op elk moment inzicht in de kosten die gemoeid zijn met het inlenen van personeel. Inzet van een digitaal systeem heeft de volgende voordelen:

  • men heeft direct inzicht in de verwerking van de urendeclaraties en historische gegevens zijn altijd direct beschikbaar (standaard rapportages op ieder moment);
  • u kunt autorisatiemogelijkheden inzetten waarbij budgetbewaking mogelijk is;
  • Minimalisering van het foutpercentage waardoor de zekerheid van juist verlonen en factureren toeneemt, verstoringen in het administratieve betalingsproces sterk worden teruggebracht wat bijdraagt aan de tevredenheid en daarmee aan continuïteit
  • Geen (papieren) urenbriefjes.

Elektronische Facturatie

Steeds meer MKB organisaties en bedrijven worden voorstander van elektronische facturatie. Je kunt deze elektronische facturatie afstemmen op de behoefte van iedere onderneming waardoor deze eenvoudig aansluit op uw financiële afhandeling. De volgende varianten zijn vaak bij aanschaf en inzet standaard beschikbaar:

  • HR-XML/Sides Invoice;
  • EDI;
  • Excel factuurbijlage naast de papieren factuur.

De grootste voordelen van elektronische facturatie zijn voor voor ondernemingen, groot of klein:

  • Geen of verminderde papieren verwerking;
  • Tijdsbesparing;
  • Fout kans reductie.

Elektronische Facturatie voor freelancer een ZZP er

Ook steeds meer freelancers en ZZP constructies kunnen en willen gebruik maken van deze methodiek om zijn of haar gewerkte uren in samenspraak met een payroll bedrijf te verwerken. Zo zijn zij verlost van de administratieve opvolging en zal het payroll bedrijf de achterzijde van het proces voor zijn of haar rekening nemen. Het payroll bedrijf kan voor een ZZP er zorg dragen voor de facturatie naar opdrachtgever toe en verwerkt de uitbetaling van uren per maand naar de ZZP er toe. Zo loopt de ZZP er of freelancer geen risico tav het niet ontvangen tijdig van de gewerkte uren of salaris! (Bron: informatie door derden aangeleverd)

De informatie over de Elektronische Facturatie op deze pagina is met zorg samengesteld hierbij proberen we nieuwe informatie zo snel mogelijk te verwerken. Indien iets op deze pagina niet klopt of onvolledig is horen we dat graag. Aan de getoonde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
(Pagina voor het laatst bijgewerkt op: 26 juli 2015 )
[csbshare]